Παπανδρέου: Δεν θα κρυφτούμε στα γραφεία μας
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Πεταλωτής έκανε λόγο για “οργανωμένες επιθέσεις αποδοκιμασίας κατά υπουργών στη διάρκεια των εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.”
Ο κ. Πεταλωτής μάλιστα, χρέωσε το “σχέδιο” αυτό στον ΣΥΡΙΖΑ, εμμέσως πλην σαφώς.
Εδώ και μέρες στους διαδρόμους της Βουλής συζητείται ότι θα είναι πολύ λίγοι οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων που θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις και θα παραβρεθούν σε παρελάσεις για να μην γίνουν στόχος αποδοκιμασίας.
Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα από τις συζητήσεις φαίνεται ότι κάποιοι πέρασαν και σε έργα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ανακληθεί άδειες αστυνομικών ώστε η παρουσία της αστυνομίας να είναι ισχυρότατη στους χώρους των διάφορων εκδηλώσεων, ενώ κάποια τμήματα έχουν εκπονήσει ειδικά σχέδια.
Με μαύρες σημαίες οι παρελάσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων
Εν τω μεταξύ, ομάδες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, σχεδιάζουν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις των δήμων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, με μαύρες σημαίες σε ένδειξη πένθους για τις συγχωνεύσεις σχολείων και τα σχολεία που κλείνουν.
Το υπουργείο Παιδείας ήδη από προχθές με ανακοίνωσή του χρέωσε προκαταβολικά στις αριστερές παρατάξεις των εκπαιδευτικών συνδικάτων “επεισόδια στη μαθητική παρέλαση”, ενώ συγχρόνως έστειλε στις Ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών τελεσίγραφο για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών.
Έντονα αντέδρασαν η ΟΛΜΕ και ΔΟΕ στην επιστολή της κ. Α. Διαμαντοπούλου, η οποία ζήτησε από τις Ομοσπονδίες να καταθέσουν μέχρι τη Δευτέρα (28/03) τις προτάσεις τους για να την αναπλήρωση του διδακτικού χρόνου που χάνεται λόγω των κινητοποιήσεων.
Μείνε ενημερωμένος
Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.
