Σαφάρι του Δήμου Αθηναίων για τραπεζοκαθίσματα

Δημοσίευση: 09/03/2011 01:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
159 προβολές

Εντατικούς ελέγχους για να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα προβλεπόμενα στα τραπεζοκαθισματα των καταστημάτων εξαγγέλλει μέσα στην εβδομάδα.

«Από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσουμε να σηκώνουμε τραπεζοκαθίσματα. Θα είμαστε αμείλικτοι στην τιμωρία για την κατάληψη του δημόσιου χώρου», τονίζει ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για τη δημοτική αστυνομία, Τάσος Αβραντίνης και επισημαίνει ότι «θα πρέπει άμεσα να υπάρξει και νομοθετική μεταρρύθμιση, έτσι ώστε οι άδειες που χορηγούνται, να είναι για 3-5 χρόνια και όχι ετήσιες, όπως σήμερα, γεγονός που συμβάλλει στη διαιώνιση της παρανομίας».

Δεν είναι λίγα, ωστόσο, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τα οποία έχουν σφραγιστεί μετά από ελέγχους που έχουν διεξαχθεί.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος αρμόδια για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, Νέλλη Παπαχελά, συνήθεις είναι οι περιπτώσεις καταστημάτων, που λειτουργούν χωρίς άδεια, ή έχουν πάρει άδεια, για παράδειγμα για καφετέρια και λειτουργούν ως χαρτοπαικτικές λέσχες, ή συμβάλλουν σε ηχορύπανση, ή δεν τηρούν τις πολεοδομικές διατάξεις.

Σε περίπτωση δε που κατάστημα, το οποίο έχει σφραγιστεί με βουλοκέρι, επαναλειτουργήσει από τον ιδιοκτήτη του, ή τον ενοικιαστή, γεγονός που σημαίνει ότι έχει σπάσει η σφραγίδα, θεωρείται ποινικό αδίκημα και διώκεται με αυτόφωρο.