ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Σε 80 από 300 μειώνονται οι εφορίες

09/05/2011 243 digitalcrete.gr
Δραστική μείωση του αριθμού των ΔΟΥ, από 300 σε περίπου 80 εξήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο “πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο”, ώστε να αποφεύγονται οι γκρίζες ζώνες ανάμεσα σε φορολογουμένους και εφοριακούς.

Ειδικότερα, σε παρέμβασή του στο Συνέδριο που διοργάνωσε η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς με θέμα “Κράτος και Διαφθορά: πώς θα κτίσουμε υψηλά επίπεδα ακεραιότητας” ο Υπουργός Οικονομικών, αναφέρθηκε στις γκρίζες ζώνες που δημιουργούνται μεταξύ των σχέσεων φορολογουμένων και εφοριακών, τονίζοντας ότι ο πολίτης πρέπει να μείνει έξω από τις ΔΟΥ με κάθε τρόπο.

Χαρακτήρισε τη φοροδιαφυγή έγκλημα και ως έναν από τους σημαντικότερους λόγους που δεν μπορεί να ορθοποδήσει η οικονομία της χώρας μας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι δεν πιστεύει στην χρησιμότητα ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή, αλλά στο προοδευτικό φορολογικό σύστημα με το οποίο αναλογικά πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.