ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και μέσω ίντερνετ πληρωμή των φόρων

08/01/2013 148 archived
Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να προσέρχονται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ προκειμένου να πληρώσουν τις βεβαιωμένες οφειλές που έχουν στις ΔΟΥ, καθώς και τους φόρους ακινήτων.

Μάλιστα η διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμα πιο απλή για όσους έχουν ενεργοποιήσει τη δυνατότητα ηλεκτρονικών συναλλαγών με την τράπεζα με την οποία συνεργάζονται, αφού θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.

Σύμφωνα με τα Νέα οι τράπεζες, όπως ορίζεται στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, δεν θα εισπράττουν την παραμικρή προμήθεια από τους φορολογούμενους, αλλά από το Δημόσιο 0,30 ευρώ ανά έγκυρη συναλλαγή συν ΦΠΑ για κάθε πληρωμή φόρων μέσω καταστήματος και 0,10 ευρώ συν ΦΠΑ ανά συναλλαγή που γίνεται μέσω εναλλακτικών δικτύων όπως μέσω ATM ή web banking.

Για την εξόφληση της οφειλής, οι φορολογούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδική εφαρμογή που έχει ήδη ενεργοποιηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων αναφορικά με την Ταυτότητα Οφειλής.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.