Σεισμικές δονήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας

Δημοσίευση: 17/02/2013 06:02
Συντάκτης: archived
199 προβολές

Αρκετή δουλειά είχαν από τα ξημερώματα της Κυριακής οι Έλληνες σεισμολόγοι, καθώς σημειώθηκαν τρεις δονήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις 05.12 τα ξημερώματα σημειώθηκε σεισμός 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο περιοχή που βρίσκεται σε απόσταση 69 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων.

Λίγο αργότερα, στις 07:42 το πρωί σημειώθηκε νέα δόνηση, επίσης 5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πύλου και εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων.

Τέλος, έξι λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι νέα σεισμική δόνηση, αυτή τη φορά 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στη Φλώρινα.