ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Σήμερα η συνέχιση των συνομιλιών τρόικας - Βενιζέλου

10/10/2011 90 digitalcrete.gr
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα. Διεξήχθη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς 2013-2014, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας.

Ολοκληρώθηκε ανάμεσα στην τρόικα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, η συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων από το Μνημόνιο και την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική .

Επίσης διεξήχθη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς 2013-2014, η οποία θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας.

"Αγκάθια" των διαπραγματεύσεων παραμένουν τα πρόσθετα μέτρα των 6δις για τη διετία 2013-2014, οι αποκρατικοποιήσεις και η προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, ο επίτροπος Όλι Ρεν από το Ελσίνκι τόνισε πως 6η δόση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

"Η δόση είναι πιθανόν να μην εκταμιευθεί. Είναι στο χέρι των Ελλήνων πολιτικών να διασφαλίσουν ότι δεν θα συμβεί. Η Ελλάδα πρέπει να αποδείξει ότι αναλαμβάνει τις απαραίτητες δράσεις", είπε χαρακτηριστικά.

"Αν οι μεταρρυθμίσεις δεν επιταχυνθούν, τότε η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της", προειδοποίησε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ σημείωσε μιλώντας στην Bild πως μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και μπορεί να προκαλούσε μια εξάπλωση της κρίσης.

"Είναι κάτι το εντελώς καινούργιο για μας και συζητάμε λύσεις που δεν έχουν πραγματικά δοκιμαστεί προηγουμένως", τόνισε.

Παράλληλα, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξετάζουν μια πιθανή μείωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους έως και 60%, όπως δήλωσαν Γερμανοί διαπραγματευτές, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πηγές προσκείμενες στη γερμανική κυβέρνηση δήλωσαν ωστόσο ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ληφθεί μια τελική απόφαση όσον αφορά την έκταση του "κουρέματος" του ελληνικού χρέους.

Από τη πλευρά της τόσο η Α. Μέρκελ όσο και ο Ν. Σαρκοζί, οι οποίοι συναντήθηκαν την Κυριακή, δε θέλησαν να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες για το κούρεμα του ελληνικού χρέους και δήλωσαν πως περιμένουν την έκθεση της τρόικας, η οποία θα κρίνει την οριστική λύση για το ζήτημα της Ελλάδας.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όσα εξελίσσονται στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, μεταξύ των οποίων η συνάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ με τον Πρόεδρο Σαρκοζί.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και οι υπουργοί της κυβέρνησης που χειρίζονται από ελληνικής πλευρά, θέματα που απασχολούν τις συζητήσεις, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με ευρωπαίους εταίρους στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και με ηγέτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων η 'Ανγκελα Μέρκελ και ο Νικολά Σαρκοζί.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Κυριακή, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο, πριν τη συνάντησή της με το Γάλλο Πρόεδρο.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.