Σπείρα παγίδευε ΑΤΜ

Δημοσίευση: 09/08/2011 10:08
Συντάκτης: digitalcrete.gr
126 προβολές

Πέντε Ρουμάνοι, από 20 μέχρι 31 χρόνων, μέλη διεθνούς κυκλώματος που παγίδευε A.T.M. Τραπεζών, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., προχθές το βράδυ στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, μετά από έλεγχο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν.

Από την προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής προέκυψε ότι οι συλληφθέντες παγίδευαν τα Α.Τ.Μ. με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο «skimming».

Ειδικότερα, οι δράστες μέσω αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών μηχανισμών παγίδευσης, τους οποίους τοποθετούσαν σε Α.Τ.Μ., υφάρπαζαν τα προσωπικά δεδομένα από τις γνήσιες κάρτες, κατά την ώρα της συναλλαγής, από το νόμιμο κάτοχο αυτών και με τα στοιχεία του κατασκεύαζαν κάρτες κλώνους, με τις οποίες πραγματοποιούσαν παράνομες αναλήψεις.

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο καθώς και στους επιβάτες του, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, βρήκαν και κατέσχεσαν στο πορτ μπαγκάζ: 43 λευκές κάρτες με μαγνητική ταινία (κλώνοι γνήσιων καρτών), 3 τεμάχια λευκού πλαστικού καλωδίου, ένα αναισθητικό σπρέι, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 50 εκ., καθώς και 7 κινητά τηλέφωνα. Όλες οι κατασχεθείσες κάρτες περιείχαν δεδομένα τραπεζικών καρτών και είχαν αντιγραφεί σε ανύποπτο χρόνο σε Τράπεζες της Αμερικής και της Ιταλίας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον προσδιορισμό του ύψους της προκληθείσας ζημιάς καθώς και για τη συμμετοχή των συλληφθέντων σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για πλαστογραφία κατά συναυτουργία, εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Ν. 'περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα' και 'περί όπλων' και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.