Συνελήφθη διμελής εγκληματική ομάδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πυλαίας στη Θεσσαλονική, η οποία επιδιδόταν σε παγίδευση ΑΤΜ και αποσπούσαν χρήματα από λογαριασμούς πελατών.
Πώς δρούσε η ομάδα
Τα μέλη της σπείρας, μετέβαιναν σε Τραπεζικά Υποκαταστήματα διαφόρων περιοχών της πόλης, όπου τοποθετούσαν αυτοσχέδιο επιπρόσθετο απομιμητικό πορτάκι στην έξοδο χρημάτων των ΑΤΜ, το οποίο προηγουμένως είχαν επενδύσει με ισχυρή κόλλα διπλής όψεως.
Οι πελάτες που χρησιμοποιούσαν τα παγιδευμένα μηχανήματα ανάληψης, παρατηρούσαν μεν ότι η συναλλαγή και η χρέωση του λογαριασμού τους γινόταν κανονικά, αδυνατούσαν δε, λόγω μη εξόδου από τη σχισμή, να παραλάβουν τα χρήματά τους.
Έτσι απομακρύνονταν καθώς πίστευαν ότι τα μηχανήματα ήταν χαλασμένα.
Στη συνέχεια, οι δυο δράστες, οι οποίοι από μικρή απόσταση παρακολουθούσαν την εξέλιξη της συναλλαγής, μετά την απομάκρυνση των θυμάτων τους, κατευθύνονταν στα παγιδευμένα ΑΤΜ και αφού αποκολλούσαν το επιπρόσθετο απομιμητικό εξάρτημα, αφαιρούσαν τα χρήματα των ανυποψίαστων πολιτών.
Ακολούθησε έρευνα στην οικία των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν τα σύνεργα των δραστών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.