ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Συζήτηση των αγωγών Π. Καμμένου και Θ. Τσουκάτου

03/02/2012 89 digitalcrete.gr
Στο ακροατήριο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση μεταξύ του Πάνου Καμμένου και του Θόδωρου Τσουκάτου καθώς ξεκίνησε η εκδίκαση των αγωγών που έχουν ανταλλάξει οι δύο άνδρες, μετά την εμπλοκή του ονόματος του Θ. Τσουκάτου στην υπόθεση της Siemens.

Αφορμή για την κόντρα των δύο ανδρών στάθηκαν δηλώσεις του ανεξάρτητου βουλευτή Πάνου Καμμένου περί ύπαρξης ποσού 1 εκατομμυρίων μάρκων, επιπλέον αυτού που έχει παραδεχθεί ότι παρέλαβε ο κ. Τσουκάτος από τη Siemens, που φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό του λεγόμενου τότε «στρατηγού» του ΠΑΣΟΚ, στην Ελβετία.

Οι ισχυρισμοί Καμμένου αποτέλεσαν περιεχόμενο της αγωγής του κ. Τσουκάτου, για συκοφαντική δυσφήμηση, με αντικείμενο αποζημίωσης αρχικά 200.000 ευρώ και κατά δήλωση του συνηγόρου του στο δικαστήριο 10.000 ευρώ. Ο κ. Καμμένος κατέθεσε ακολούθως αγωγή στον κ. Τσουκάτο, με την οποία διεκδικεί ποσό 500.000 ευρώ για τις εκφράσεις που διατύπωσε στο δικόγραφο της αγωγής του ο αντίδικός του, όπως «συκοφάντης και κομματικά εμπαθής».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσουκάτου, Δημήτριος Ράλλης, ο οποίος υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος είχε γνώση των ανακριβειών που είπε σε βάρος του πρώην βουλευτή καθώς ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens και γνώριζε όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας του κ. Καμμένου η δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.