ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Την ερχόμενη Τρίτη η ψήφος εμπιστοσύνης

16/06/2011 141 digitalcrete.gr
Την Τρίτη (21/06) θα ζητήσει η κυβέρνηση της ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το πρωί της Πέμπτης (16/06) συνεργάτης του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου.

Το προηγούμενο βράδυ και μετά από σειρά διαβουλεύσεων, ο πρωθυπουργός σε διάγγλεμά του, ανακοίνωσε πως απορρίπτει την τελευταία πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για κυβέρνηση "συνεργασίας", με πρωθυπουργό πρόσωπο κοινής αποδοχής και προανήγγειλε άμεσο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και εκ νέου αίτημα για ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 141), η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής με γραπτή ή προφορική δήλωση του πρωθυπουργού.

Η πρόταση εγγράφεται σε ειδική ημερήσια διάταξη και η συζήτηση αρχίζει δύο ημέρες μετά την υποβολή της, εκτός αν ζητηθεί να αρχίσει άμεσα, όπως είναι και το αναμενόμενο στην προκειμένη περίπτωση.

Διαρκεί τρεις ημέρες και τα μεσάνυχτα της τελευταίας διεξάγεται ονομαστική ψηφοφορία.

Η κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, εάν λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών (151), η οποία όμως δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών (120).

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.