ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Το θρίλερ συνεχίζεται και οι ευρωπαίοι εκνευρίζονται

09/11/2011 125 digitalcrete.gr
Παπανδρέου και Σαμαράς αδυνατούν για τρίτη μέρα να συμφωνήσουν για τη νέα κυβέρνηση.Το ένα επιτελείο κατηφορεί το άλλο για την καθυστέρηση των ανακοινώωσεων.

Όλα δείχνουν ότι δεν θα ανακοινωθεί ούτε σήμερα η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης ενώ η χώρα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού.

Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς αδυνατούν προς το παρόν να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να πάνε τη χώρα ένα βήμα μπροστά.

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού με σύσκεψη να πραγματοποιείται  στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή μεταξύ των Παπανδρέου-Βενιζέλου-Πετσάλνικου.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ  Γ. Μιχελάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο λευκός καπνός θα βγει από το Μαξίμου».

Ωστόσο, ο κ. Μιχαλάκης δεν θέλησε να κάνει περισσότερες δηλώσεις τονίζοντας πως τις επίσημες δηλώσεις θα τις κάνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι η εμπλοκή οφείλεται στην μεριά του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα τις τελευταίες ώρες έντονη είναι η φημολογία ότι το όνομα του Λ. Παπαδήμου φέρεται να έχει «παγώσει» και συζητούνται και άλλα ονόματα για τη θέση του πρωθυπουργού κυρίως παλαιών στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Η Ε.Ε. επιμένει μέσω του επιτρόπου Ολι Ρεν για τις γραπτές δεσμεύσεις."Διεράγισαν οι σχέσεις μεταξύ Ε.Ε. και Ελλάδας μετά την πρόταση για δημοψήφισμα"

Η επιστολή προς τους Ευρωπαίους φαίνεται να είναι τώρα το "αγκάθι" που καθυστερεί την ανακοίνωση της νέας Κυβέρνησης Συνεργασίας ενώ νωρίτερα Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν στον πρόσωπο του Λουκά Παπδήμου για να αναλάβει το "τιμόνι" της χώρας.

Σε ανακοίνωση προχώρησε  ο Αντώνης Σαμαράς για την απαίτηση της Ε.Ε για γραπτή δέσμευση των συμφωνηθέντων της 26ης-27ης Οκτωμβρίου.

"Η δημόσια δήλωση μου ότι θα στηρίξω της αποφάσης της 26ης Οκτωμβρίου είναι αρκετή" ενώ συνέχισε λέγοντας ότι δεν προτίθεται να υπογράψει καμία επιστολή. "Υπάρχει και εθνική αξιοπρέπεια", είπε χαρακτηριστικά.
Δήλωση με νόημα του υπ. Οικονομικών μετά τη συνάντηση με τον Απ. Κακλαμάνη.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθούν να υπάρχουν αντιρρήσεις από τον Λουκά Παπαδήμο, σε ό,τι αφορά τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, της οποίας θα ηγείται.

Είναι ενδεικτικό ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι ο κ. Παπανδρέου του είπε ότι δεν είχε σήμερα επαφή με τον κ. Παπαδήμο.

Στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι παραμένει ισχυρή η άποψη, ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα πρέπει να στελεχωθεί από πολιτικά πρόσωπα, με εξαίρεση τον νέο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.