ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Τρόικα: Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει μόνο 90 από τα 300 μέτρα λιτότητας

13/07/2012 75 archived
Η γερμανική εφημερίδα Reinische Post δημοσίευει σήμερα την προκαταρκτική έκθεση της Τρόικα για την Ελλάδα και η εικόνα που παρουσιάζει η έκθεση είναι τουλάχιστον άσχημη.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις αναφέρει ότι στις ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν φέτος μόνο δύο κινήσεις αξίας μικρού διψήφιου αριθμού εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πρόοδος δεν έχει σημειωθεί και στα θέματα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της ελληνικής πλευράς για χρονική παράταση δύο ετών στην εκπλήρωση των στόχων της λιτότητας.

Μάλιστα η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε σε ηγετικά στελέχη του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού ότι μπορεί να υπάρξει το πολύ μια παράταση μερικών εβδομάδων για την υλοποίηση των στόχων σε ό,τι αφορά την μείωση του ελλείμματος και ότι επί της ουσίας οι όροι λιτότητας δεν επιτρέπεται να «νερωθούν». Με αυτό, αναφέρει η εφημερίδα, «η Καγκελάριος δείχνει ότι σιγά σιγά εξαντλείται η υπομονή της με την Ελλάδα».

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.