ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Βενιζέλος: Όλα τα στελέχη δίπλα μου στον αγώνα για την πατρίδα και την παράταξη

13/07/2012 62 archived
Προσπάθεια ισορροπίας ανάμεσα σε όλες τις τάσεις του ΠΑΣΟΚ φανερώνουν οι επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου για τα δύο κεντρικά όργανα του κινήματος, την Πολιτική και την Οργανωτική Γραμματεία.

Ο κ.Βενιζέλος προτίμησε τελικώς να συμπεριλάβει πρώην βουλευτές και όχι ενεργούς βουλευτές στις δύο Γραμματείες με εξαίρεση την λεγόμενη «Τρόικα» (Σκανδαλίδης, Χρυσοχοίδης, Ανδρουλάκης) με τον τελευταίο μάλιστα να απορρίπτει την συμμετοχή του επιλέγοντας ειδικές αποστολές ως ειδικός σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι, εκτός Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκαν οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θάνος Μωραϊτης και Φίλιππος Σαχινίδης τους οποίους ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να δραστηριοποιηθούν 100% στη Βουλή. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες ήταν γνωστό πως τόσο η Άννα Διαμαντοπούλου όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στην Πολιτική Γραμματεία για δικούς τους πολιτικούς λόγους ο καθένας.

Πάντως, πηγές της Ιπποκράτους σχολίαζαν χθες ότι «οι πόρτες είναι ανοιχτές για τα συγκεκριμένα δύο στελέχη». Άλλα δύο «όχι» προήλθαν και από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου Σταύρο Λαμπρινίδη ο οποίος θα αναλάβει θέση ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Εύα Καϊλή η οποία συζητεί με τηλεοπτικό σταθμό για να αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του.

Εμπλοκή υπήρξε με την Τόνια Αντωνίου η οποία ως γνωστόν συμμετείχε και στο Εκτελεστικό Γραφείο και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ καθώς ο κύριος Βενιζέλος της πρότεινε να ενταχθεί στην Οργανωτική Γραμματεία, όμως η ίδια-όπως λένε στην Ιπποκράτους- επιθυμούσε την συμμετοχή της στην Πολιτική Γραμματεία. Στις απουσίες από τα δύο όργανα καταγράφονται και εκείνες των κ.κ. Ρέππα, Καρχιμάκη και Παπουτσή.

Η Πολιτική Γραμματεία αποτελείται από 13 μέλη και η σύνθεσή της περιλαμβάνει και αμιγώς βενιζελικούς και παπανδρεϊκούς και στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας:

Νάσος Αλευράς, Νίκος Ανδρουλάκης, Βαγγέλης Αργύρης, Φώφη Γεννηματά, Νάντια Γιαννακοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Κουράκης, Πάνος Μπεγλίτης, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, Κώστας Πανταζής, Συλβάνα Ράπτη, Κώστας Σκανδαλίδης (θα αναλάβει και επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ) και Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Μετέχουν επίσης ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Μανιάτης και ο Συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρις Κουκουλόπουλος ο οποίος εμφανίζεται με αναβαθμισμένο ρόλο στο νέο ΠΑΣΟΚ.

Στην Οργανωτική Γραμματεία συμμετέχουν πιο "κομματικά στελέχη" αλλά και πρώην βουλευτές με την ζυγαριά να γέρνει προς τους βενιζελικούς: Μιλένα Αποστολάκη, Χρύσα Αράπογλου, Γιώτα Γαζή, Βασίλης Έξαρχος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Κώστας Ζώγας, Αλέξανδρος Θοδωράκος, Δημήτρης Καρύδης, Λευτέρης Κατσικαρέλης, Παναγιώτης Κορμάς, Πάρις Κουκουλόπουλος, Δημήτρης Λιντζέρης, Γιώργος Λυμπερόπουλος, Γιάννης Μαγκριώτης, Στέλιος Σπαθής, Κώστας Σπηλιόπουλος, Άγγελος Τόλκας, Γρηγόρης Φελώνης, Έφη Χαλάτση.

Μολονότι ο βασικός κορμός των ονομάτων στις λίστες ήταν έτοιμος εδώ και ημέρες το «γράψε-σβήσε» συνεχίστηκε ως την τελευταία στιγμή κι αυτό διότι ασκήθηκαν πιέσεις προς την ηγεσία για συμμετοχή στα όργανα. Μάλιστα κορυφαίος φέρεται να είπε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να δώσει άμεσα τα ονόματα στην δημοσιότητα και να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις.

Διακριτό ρόλο σε Γραμματείες του ΠΑΣΟΚ που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν και οι Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιάννης Δατσέρης.

Την Δευτέρα θα συνεδριάσει η νέα Πολιτική Γραμματεία και μία ημέρα μετά θα κάνει πρεμιέρα η Οργανωτική Γραμματεία.

Σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος ανέφερε ότι «είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος από την μεγάλη δεξαμενή στελεχών, επιλογή ενός μικρού αριθμού για την συγκρότηση της Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας» για να στείλει μήνυμα ενότητας: «Όλα τα στελέχη στρατεύονται εξίσου στην προσπάθειά μας. Όλοι είναι εξαιρετικά χρήσιμοι. Τούς θέλω ενεργούς δίπλα μου στον αγώνα που δίνουμε για την Πατρίδα και την παράταξη».

Στελέχη της Ιπποκράτους έλεγαν χθες ότι πρόκειται για «ανοιχτά σε όλες τις τάσεις και τα ρεύματα όργανα» που συγκροτήθηκαν χωρίς αποκλεισμούς, τόνιζαν όμως ότι ειδικά στην Πολιτική Γραμματεία θα έπρεπε να συμμετείχαν πιο βαριά ονόματα.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.