Χάος και ταλαιπωρία στους δρόμους της Αθήνας

Δημοσίευση: 02/02/2011 08:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
152 προβολές

Μια ακόμη μέρα με απίστευτη ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς του Λεκανοπεδίου εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι είναι μποτιλιαρισμένοι με τα αυτοκίνητα να προχωρούν σημειωτόν. Τα μόνα μέσα που λειτουργούν κανονικά την Τετάρτη (2/2) είναι το Τραμ και ο Προαστιακός καθώς ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και Μετρό πραγματοποιούν απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο αναδιάρθρωσης των αστικών συγκοινωνιών.

Το ενδεχόμενο επίταξης απέκλεισε ο υφυπουργός Υποδομών ενώ από την πλευρά του, ο Γιώργος Πεταλωτής ζήτησε από τα σωματεία των απεργών να δείξουν υπευθυνότητα.

«Η επίταξη είναι ένα εργαλείο, αλλά είναι το έσχατο εργαλείο, όταν μάλιστα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι γίνεται συζήτηση στη Βουλή όπου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος, είπε στον κ. Ρέππα ότι: «στο Μετρό η διοίκηση απειλεί τους εργαζομένους με απολύσεις. Καταθέτω το υπόμνημα και αποχωρώ».

Ο κ. Ρέππας στα λεγόμενα του κ. Σταματόπουλου είπε πως είναι βαρύτατη η κίνηση και «προσβολή για το Κοινοβούλιο και τα κόμματα».