ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ξέφυγε πάλι το πρωτογενές έλλειμμα

04/07/2013 290 archived
Από τον αστερισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος σε πρωτογενές έλλειμμα, επέστρεψε η Γενική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που επιβεβαιώνουν την αίσθηση ότι η δημοσιονομική μάχη θα είναι εξαιρετικά σκληρή.

Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το πρωτογενές έλλειμμα με τη συμπλήρωση του 5μήνου διαμορφώθηκε στα 830 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 629 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα, ωστόσο λόγω της πολύ μικρότερης δαπάνης για τόκους, το Έλλειμμα φέτος συγκρατήθηκε στα 3,879 δισ ευρώ έναντι 8,080 δισ ευρώ πέρσι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο Κρατικός Προϋπολογισμός, καθώς λόγω των πληρωμών για την εξόφληση οφειλών του Δημοσίου και των επιστροφών φόρου, καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 3,761 δισ ευρώ.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.