ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Ξεσκονίζουν... 400.000 συντάξεις χηρείας

14/01/2013 290 archived
Το βάρος του υπουργείου Εργασίας πέφτει τώρα στην απογραφή των δικαιούχων συντάξεων χηρείας και μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι σχετικές προθεσμίες.

Η απογραφή αφορά 400.000 συντάξεις χηρείας και στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν ότι ένας μεγάλος αριθμός δίδεται καταχρηστικά αφού ορισμένοι εισπράττουν την εν λόφω σύνταξη ενώ έχουν ξαναπαντρευτεί και δεν έχουν δηλώσει το νέο γάμο.

Ο υπουργός Εργασίας έχει ζητήσει με έγγραφό του από όλα τα Ταμεία αναλυτικά στοιχεία για το πότε και με ποιό τρόπο θα γίνει η απογραφή των συντάξεων χηρείας. Στόχος είναι η διαδικασία να γίνει με αξιόπιστο τρόπο ώστε να αποφευχθούν αδικίες αλλά και να σταματήσει η καταβολή συντάξεων σε όσους δεν τις δικαιούνται.

Την ίδια ώρα δόθηκε παράταση ως τις 28 Φεβρουαρίου για την ολοκλήρωση της απογραφής των συνταξιούχων και εκκρεμεί η περικοπή 110.000 διπλών συντάξεων που εκκρεμεί εδώ και χρόνια.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.