ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Χωρίς το ΚΚΕ η διακομματική για τη βία

07/07/2011 133 digitalcrete.gr
Χωρίς την παρουσία του ΚΚΕ θα διεξαχθεί η διακομματική σύσκεψη της Βουλής, με θέμα τη βία, την οποία προανήγγειλε την Τετάρτη (06/07) κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, εκφράζει την αντίθεσή του για τη σύσκεψη, καθώς θεωρεί, ότι αυτή “η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι ενταγμένη σε έναν σχεδιασμό προετοιμασίας του εδάφους για νέα κατασταλτικά και περιοριστικά μέτρα σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος”.

“Στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση αξιοποιεί και την οργανωμένη προβοκάτσια όπως έγινε με τη συνδυασμένη δράση των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στην μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και έπνιξε με χημικά το κέντρο της Αθήνας”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

“Ενώ είναι θύτης, επιδιώκει να εμφανισθεί ως θύμα. Παράγοντας ανασφάλειας για το λαό δεν είναι οι οργανωμένοι λαϊκοί αγώνες, αλλά η κλιμάκωση των αντιλαϊκών ανατροπών που συμβαδίζουν με αντιδραστικούς νόμους, με την ένταση της κρατικής καταστολής και της εργοδοτικής τρομοκρατίας που κλιμακώνεται πριν από όλα στα εργοστάσια, σε χώρους δουλειάς και γενικότερα”.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ζήτησε διακομματική σύσκεψη της Βουλής, για την προστασία των θεσμών, τη διασφάλιση της ευνομίας και την καλύτερη προστασία των δημοσίων συναθροίσεων.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.