ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Υπουργικό Συμβούλιο: Στο επίκεντρο οι συγχωνεύσεις οργανισμών

29/07/2011 131 digitalcrete.gr
Θέματα συγχωνεύσεων, καταργήσεων ή και ίδρυσης νέων οργανισμών  συζήτησε -μεταξύ άλλων- το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητήθηκαν λεπτομέρειες, οι οποίες θα τεθούν σε διμερείς συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Εισήγηση για το θέμα πραγματοποίησαν οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος και Ευ. Βενιζέλος, ενώ τις εξειδικεύσεις θα τις πραγματοποιήσει ο κ. Βενιζέλος καθώς η προεργασία του κ. Πάγκαλου περνά στο νομοσχέδιο του υπουργού Οικονομικών.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν απολύσεις, διευκρινίζοντας ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο δεν ετέθη κανένα θέμα απολύσεων καθώς εκκρεμούν οι συζητήσεις του κ. Βενιζέλου με τους αρμόδιους υπουργούς. Οι σχετικές ανακοινώσεις πάντως, θα έχουν γίνει μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου έγινε αναφορά στην απόφαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο για ίδρυση Ειδικής Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν για το ΕΣΠΑ και την τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα. Αυτό θα γίνει κατ’ αρχήν για την Ελλάδα και ίσως επεκταθεί σε άλλες χώρες που χρειαστούν βοήθεια. Σημειώθηκε επίσης ότι θα υπάρχει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης στην Ελλάδα. Αυτό, εκτιμάται, ότι συμφέρει την Ελλάδα διότι έτσι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τα οποία θα παρακολουθούνται και καλύτερα.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις επιβεβαιώθηκε ότι θα προχωρήσουν. Για το θέμα θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου για τις συνθήκες των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσο για την ΕΡΤ, οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν ως τις 15 Αυγούστου από τον αρμόδιο υπουργό, στις οποίες θα γίνεται αναφορά και στο σύνολο των ΜΜΕ που είναι υπό την εποπτεία του. Κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για αρκετά μεγάλες αναδιοργανώσεις χωρίς να θίγεται το μόνιμο προσωπικό.

Σε ερώτηση εάν ο νέος EFSF (ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης) πρέπει να ψηφιστεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι εάν η δημιουργία του μηχανισμού συνιστά νέα ευρωπαϊκή συνθήκη τότε πρέπει να περάσει από όλα τα Κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση αφορά τον μηχανισμό καθεαυτό και όχι το περιεχόμενο του προγράμματος στήριξης οποιαδήποτε χώρας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο για επιτάχυνση των διαδικασιών είσπραξης φόρων, που θα περιλαμβάνει και διοικητικά μέτρα αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών κ.λπ.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.