Ζωή στα παλιά σχολικά βιβλία δίνει το υπουργείο Παιδείας

Δημοσίευση: 31/05/2011 10:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
160 προβολές

Εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, ευελπιστεί να δώσει νέα ζωή στα χρησιμοποιημένα σχολικά βιβλία, ώστε να επαναχρησιμοποιηθούν και από νεότερους μαθητές.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη στάσης σεβασµού για το δηµόσιο αγαθό αλλά και για την περιβαλλοντική, χρηστική και συναισθηµατική αξία του βιβλίου.

Με επιστολή της προς τα σχολεία της χώρας, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κάλεσε τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των σχολικών βιβλίων, επιστρέφοντάς τα τη Δευτέρα (06/01) στα σχολεία τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων” (31/05), οι µαθητές και τα σχολεία που θα επιστρέψουν τα περισσότερα βιβλία θα βραβευτούν, ενώ όλοι θα βοηθήσουν το κράτος να κάνει και κάποια επιπλέον οικονοµία, αφού θα τυπωθούν του χρόνου λιγότερα.

“Τα βιβλία που για µια χρονιά σάς συντρόφεψαν, σας ταξίδεψαν στη γνώση και που έχετε δεθεί µαζί τους δεν είναι άχρηστα, αλλά µπορούν να αποκτήσουν νέα ζωή µε τους µαθητές της επόµενης χρονιάς”, υπογράμμισε η υπουργός, κάνοντας λόγο για ανάγκη διαµόρφωσης µιας νέας αντίληψης απέναντι στο σχολικό βιβλίο.

H βράβευση των σχολείων, με το μεγαλύτερο αριθμό επιστροφών βιβλίων, θα γίνει το τελευταίο δεκαήµερο του Σεπτεµβρίου 2011.