Στα ύψη έχει εκτιναχθεί το έλλειμμα στην Τραμ ΑΕ με το 2009 να κλείνει στα 155 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, Νίκο Σηφουνάκη, το χρέος παρουσίασε τέτοια άνοδο εξαιτίας της αύξησης του προσωπικού το οποίο το 2004 ανερχόταν στους 156 και το 2009 στους 689.
Εντωμεταξύ, το επόμενο διάστημα θα καταργηθούν αρκετά φανάρια που εμποδίζουν την κίνηση του τραμ γεγονός που θα μειώσει και τον χρόνο διαδρομής κατά ένα τέταρτο.
Αναλυτικότερα, η διαδρομή Σύνταγμα - Βούλα μειώνεται στα 50 λεπτά (από 55), Σύνταγμα στο ΣΕΦ στα 40 λεπτά (από 50) και ΣΕΦ – Βούλα στα 35 λεπτά (από 45).
Επιπλέον, μέχρι το τέλος του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του τραμ προς τον Πειραιά με τον κ. Σηφουνάκη να επισημαίνει πως αυτή η καθυστέρηση δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη Siemens.



