Κομμάτι της ουράς του μοιραίου αεροπλάνου εντόπισε ο στρατός της Βραζιλίας, ενώ την ίδια ώρα άλλα οχτώ πτώματα ανασύρθηκαν μέσα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Στο σημείο αναμένεται να φτάσουν και αμερικανικές δυνάμεις με τις ειδικές ακουστικές συσκευές προκειμένου να εντοπίσουν το σήμα που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά. Οι συσκευές μπορούν να ανιχνεύσουν ακουστικά σήματα σε βάθος έως και 6.000 μέτρα. Υπενθυμίζεται ότι το σήμα αυτό εκπέμπει για 30 ημέρες από τη στιγμή της συντριβής.
Πάντως οι πιλότοι της Air France έχουν ζητήσει να μην διεξαχθεί καμία πτήση με Airbus 330 και 340, μέχρι να αντικατασταθούν οι ελαττωματικοί αισθητήρες ταχύτητας που φαίνεται ότι προκάλεσαν τη συντριβή. Από τη μεριά της η Air France ανακοίνωσε ότι είχε εντοπίσει το πρόβλημα πριν από ένα χρόνο, ενώ είχε προχωρήσει σε σταδιακή αντικατάσταση του συστήματος στα αεροπλάνα της μερικές εβδομάδες πριν το τραγικό δυστύχημα.
Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, αναλύοντας τα αίτια της συντριβής, είπε σε τοπικό ραδιόφωνο πως υπάρχουν δύο πιθανότητες: Ή να είχαν μηδενική ταχύτητα και λόγω των ελαττωματικών αισθητήρων δεν έγινε αντιληπτή ή για τον ίδιο λόγο να είχαν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, που το αεροπλάνο δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει.



