Σφοδρή επίθεση στους αναρχικούς εξαπολύουν οι Πυρήνες για την τραγωδία της Marfin, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μέσω του Indymedia, λίγη ώρα μετά την ανάληψη ευθύνης για τα τρομοκρατικά χτυπήματα σε Κορυδαλλό και Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Ήταν θέμα τύχης ότι δεν έχει συμβεί κάποιο ανάλογο περιστατικό τόσα χρόνια που γίνονται επεισόδια, υποστηρίζει η οργάνωση, προσθέτοντας πως ο κάθε “επαναστάτης” πρέπει να κατανοεί και να αντιλαμβάνεται τα μέσα δράσης που χρησιμοποιεί, γιατί μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ.
“Τα άδεια όπλα σκοτώνουν πιο εύκολα από τα γεμάτα”, ισχυρίζονται οι τρομοκράτες.
Σε μια δική τους παράθεση, των τραγικών στιγμών που οδήγησαν στο θάνατο των υπαλλήλων της Marfin, οι Πυρήνες της Φωτιάς υποστηρίζουν πως σε κάθε πορεία υπάρχει ένα συνονθύλευμα τάσεων και απόψεων που ενώνονται για έναν σκοπό και που όμως έχουν διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις, καθώς, η συντριπτική πλειοψηφία των διαδηλωτών επιθυμούν, μετά τη διαδήλωση, να γυρίσουν στην “κανονικότητα” τους.
Το πρόβλημα δημιουργείται κατά τους Πυρήνες, από τις μικρές ομάδες των αναρχικών που θέλουν να εκφράσουν την “επαναστατική βία” της μάζας, χτυπώντας αδιακρίτως άσχετους στόχους, για να γυρίσουν μετά στη μάζα των διαδηλωτών και να εξαφανιστούν.
Όσον αφορά τα χτυπήματα αυτά, η ανακοίνωση κάνει λόγο για “άνθιση του φετιχισμού της βίας και της ημιμάθειας” κατηγορώντας τους "αγωνιστές", όπως τους αποκαλεί, για "γραφικές πολύωρες συγκρούσεις μέσα από τα πανεπιστημιακά άσυλα" και καταστροφές αυτοκινήτων, καταστημάτων και κτηρίων που δεν έχουν τον οποιοδήποτε συμβολισμό.



