ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Αναρτήθηκε και στο site του υπουργείου το Μηχανογραφικό

24/03/2009 509 digitalcrete.gr

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται το μηχανογραφικό δελτίο είτε μέσω του διαδικτύου, είτε απευθείας από το Λύκειό τους, προκειμένου να το μελετήσουν πριν τη συμπλήρωση και υποβολή του, η οποία προγραμματίζεται περίπου για το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουλίου 2009.

Για πρώτη φορά οι υποψήφιοι με τον τρόπο αυτό ενημερώνονται για το περιεχόμενο του μηχανογραφικού δελτίου τέσσερις (4) μήνες πριν την προθεσμία κατάθεσής του, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους να το μελετήσουν προσεκτικά και να πληροφορηθούν για τις σχολές επιλογής τους.

Στην ίδια ιστοσελίδα έχει αναρτηθεί και το αναλυτικό πληροφοριακό έντυπο για τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2009 για την πληρέστερη ενημέρωση των υποψηφίων.

Αλλαγές στην εξέταση ξένης γλώσσας

Ανακοινώνεται επίσης ότι σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση από το 2010 και εφ’ εξής αλλάζει ο τρόπος εξέτασης των υποψηφίων στο ειδικό μάθημα της ξένης γλώσσας. Ειδικότερα, το μέρος της εξέτασης που αφορούσε στη μετάφραση ξενόγλωσσου κειμένου στην ελληνική γλώσσα καταργείται.

Αντί της μετάφρασης θα ζητείται από τους υποψηφίους να απαντήσουν σε 8-10 ερωτήσεις κλειστού τύπου, με βάση ξενόγλωσσο κείμενο με το οποίο θα διαπιστώνεται η ικανότητα κατανόησης γραπτού λόγου. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται πιο αντικειμενική αξιολόγηση στο μάθημα της ξένης γλώσσας. Σημειώνεται ότι η μετάφραση δεν περιλαμβάνεται στο αναλυτικό πρόγραμμα της ξένης γλώσσας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Πηγή: cosmo.gr

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.