ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Απεργία των εργαζομένων με συμβάσεις Stage

29/10/2009 847 digitalcrete.gr

Οι εργαζόμενοι με συμβάσεις stage αντιδρούν με τον τρόπο αυτό στις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τα προγράμματα απασχόλησής τους και να μην ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Οι συμβασιούχοι θα πραγματοποιήσουν πορεία το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, προς το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα συναντηθούν με τον κ. Λοβέρδο.

Παράλληλα, πολλοί από από τους συμβασιούχους προανείγγειλαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά των αποφάσεων της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η Διϋπουργική Επιτροπή αποφάσισε την κατάργηση των προγραμμάτων stage στο Δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ, καθώς και το να μην πληρωθούν όσοι προσελήφθησαν μετά την προκήρυξη των εκλογών.
Κατάργηση των προγραμμάτων stage

Σύμφωνα με τις πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης, οι συμβάσεις των απασχολούμενων στα προγράμματα stage στο Δημόσιο θα ολοκληρωθούν και δεν θα ανανεωθεί καμία, ενώ παραμένουν τα stage στον Ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, θα επανεξεταστούν όσες προσλήψεις έγιναν κατά την προεκλογική περίοδο και εφόσον κριθούν παράτυπες θα ακυρωθούν.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι δεν έχει ανακοινωθεί εναλλακτικό μέτρο για τους χιλιάδες συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις δε θα ανανεωθούν και οι οποίοι σε πολλούς φορείς, όπως νοσοκομεία και ασφαλιστικούς φορείς, οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.