Αποβολή λόγω Facebook στο Βέλγιο

Δημοσίευση: 01/04/2010 11:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
410 προβολές

Αποβλήθηκε από το σχολείο του Βέλγος μαθητής επειδή προσέβαλε μέσω Facebook την καθηγήτρια που του δίδασκε αγγλικά.

Ο πατέρας του μαθητή δήλωσε σε τοπική εφημερίδα πως ο γιος του "είχε προβλήματα με την καθηγήτρια των αγγλικών του από τότε που επέστρεψε από τις σχολικές διακοπές".

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Λόγκαν, ο οποίος φοιτούσε σε δημόσιο σχολείο της Λιέγης, έφτιαξε μια ομάδα στο δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης που ήταν ενάντια στη συγκεκριμένη καθηγήτρια και αναρτούσε στίχους ραπ αφιερωμένους σε εκείνη.

Όπως υποστήριξε η ίδια οι στίχοι αρκετές φορές ήταν ωμοί και πολλές φορές πρόστυχοι γεγονός που την έκανε να αισθάνεται γελοιοποιημένη, προσβεβλημένη και ταπεινωμένη.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η διαύθυνση του σχολείου από άλλον μαθητή και αποφασίστηκε ο Λόγκαν να πάει σε άλλο σχολείο ώστε να τελειώσει τη φετινή σχολική χρονιά.

"Αυτός ο μαθητής ξεπέρασε κάθε όριο, το κείμενο είναι επιθετικό και προσβλητικό. Η οριστική αποβολή ήταν αναπόφευκτη", είπε ο λυκειάρχης Ζαν-Λικ Μπρακμέιν.

Ανάλογο περιστατικό είχε συμβεί πριν ενάμιση μήνα σε Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής Χανιών με μια μαθήτρια η οποία αποβλήθηκε δια παντός επειδή είχε δημιουργήσει γκρουπ στο Facebook με τίτλο "Μισώ τη διευθύντρια της Χρυσοπηγής".