Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Δημοσίευση: 03/09/2008 08:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
1952 προβολές

Εννέα άτομα συνελήφθησαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο και Ηράκλειο, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Το γεγονός που προκαλεί σοκ, είναι ότι μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται και ένας αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι συλλήψεις έγιναν μετά από γιγαντιαία επιχείρηση των ελληνικών αρχών σε συνεργασία με 75 ακόμη αστυνομίες ανά τον κόσμο. Όσον αφορά τη χώρα μας αναζητούνται άλλα δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από τις ελληνικές αρχές έχουν κατασχεθεί 57 σκληροί δίσκοι, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, DVD και CD χωρητικότητας 20 χιλιάδων GB. Το υλικό περιέχει παιδιά, ηλικίας από λίγων μηνών έως 9 ετών, να υποβάλλονται σε βασανιστήρια και να υποχρεώνονται σε σεξουαλικές πράξεις.

Η παραγωγή του υλικού προέρχεται από τη Βραζιλία, απ' όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, κατάγονται και τα παιδάκια.

Τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος αντάλλασσαν το υλικό μεταξύ τους , ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει ότι υπήρχε οικονομικό όφελος. Έχει ωστόσο ζητηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου των εμπλεκομένων για να διαπιστωθεί αν υπήρξε και κερδοσκοπία.

Πηγή: cosmo.gr