Με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών ενόψει της εξόδου του Δεκαπενταύγουστου και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η Τροχαία λαμβάνει αυξημένα μέτρα από την Παρασκευή (8/8) μέχρι τις 24 Αυγούστου.
Η αστυνόμευση του οδικού δικτύου θα πραγματοποιείται κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, και θα είναι ενισχυμένη, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
Αυξημένα μέτρα θα υπάρχουν, επίσης, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και στους χώρους των αεροδρομίων, των λιμανιών και όποιων άλλων σταθμών μαζικής διακίνησης επιβατών.
Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης των μετακινήσεων από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου θα ισχύσει και η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου (εκτός της ημέρας του δεκαπενταύγουστου, οπότε δεν θα ισχύουν οι απαγορεύσεις).
Πηγή: cosmo.gr