Βορειοκορεάτης εκτελέστηκε δημοσίως επειδή σε συζήτηση μέσω κινητού τηλεφώνου με φίλο του, που κατόρθωσε να περάσει στη Νότια Κορέα, αναφέρθηκε στις συνθήκες ζωής που επικρατούν στη χώρα του, όπως ανακοίνωσε Οργάνωση Προάσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Βάσει πληροφοριών που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός, ο άνδρας που εργαζόταν σε εργοστάσιο πολεμοφοδίων στο λιμάνι Χάμχουνγκ, στη βορειοανατολική Βόρεια Κορέα, αφού υποβλήθηκε σε βασανιστήρια, ομολόγησε πως ενημέρωσε τον φίλο του κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν για τις τιμές του ρυζιού και τις συνθήκες ζωής.
Αυτή αποτελεί την πρώτη εκτέλεση του τρέχοντος έτους μετά την έναρξη της εκστρατείας κατά των παράνομων κινητών τηλεφώνων. Να σημειωθεί πως η Βόρεια Κορέα διαθέτει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, κυρίως για τους κατοίκους της πρωτεύουσάς της Πιονγκγιάνγκ.
Η χρήση κινεζικών κινητών τηλεφώνων, τα οποία λειτουργούν με προπληρωμένες κάρτες, απαγορεύεται στη Βόρεια Κορέα, ώστε να μην περνούν πληροφορίες στο εξωτερικό.



