Επίθεση σε υποκατάστημα της Eurobank

Δημοσίευση: 12/05/2009 11:05
Συντάκτης: digitalcrete.gr
509 προβολές

Βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας (12/5) σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη. Μισή ώρα νωρίτερα, οι δράστες… είχαν συνάντηση με αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν περιπολία.

Άναυδοι οι αστυνομικοί είδαν τέσσερα άτομα που φορούσαν κράνη γύρω στις 3.30 στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Γερουλάνου έξω από το κατάστημα, ωστόσο δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα, αφού οι δράστες τους ακινητοποίησαν με όπλα, ανέβηκαν σε δυο μοτοσικλέτες και έγιναν άφαντοι.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την τράπεζα και διαπίστωσαν ότι ήταν σπασμένη η τζαμαρία στον προθάλαμο και μέσα είχε τοποθετηθεί ένας μαύρος σάκος.

Ωστόσο, λίγα λεπτά αργότερα, οι δράστες τηλεφώνησαν στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και προειδοποίησαν για τοποθέτηση βόμβας στο συγκεκριμένο υποκατάστημα.

Αμέσως, η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, διακόπτοντας την κυκλοφορία, και στις 4 και 10 περίπου σημειώθηκε η έκρηξη. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από την πλευρά της οδού Γερουλάνου και ισοπέδωσε στην κυριολεξία το ισόγειο της Τράπεζας, έκοψε μία κολώνα που ήταν απ' έξω και θραύσματα πετάχτηκαν σε πολύ μεγάλη απόσταση.