Τρομοκράτες ή κακοποιοί; Στις έρευνες ενεπλάκη και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής , καθώς ο βαρύς οπλισμός (ένα περίστροφο Μάγκνουμ και μία επιθετική χειροβομβίδα ρωσικής κατασκευής) τα οποία κρατούσε ο άντρας που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών προκάλεσε τον προβληματισμό.
Σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια τόσο το θύμα όσο και άντρας που αναζητείται φέρονται αναμεμιγμένοι σε υποθέσεις τρομοκρατίας.
Εντός τις ημέρας αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις, ενώ από το σημείο της συμπλοκής, έχουν συλλεχθεί και εξετάζονται τέσσερις κάλυκες από όπλο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επιθέσεις.
Η συμπλοκή έγινε στις 5 τα ξημερώματα, στη διασταύρωση Κουντουριώτου και Μακρυγιάννη στη Δάφνη. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης, που περνούσε από το σημείο, θεωρώντας ύποπτα δύο άτομα, που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, επιχείρησε να πραγματοποιήσε έλεγχο στοιχείων. .
Οι επιβαίνοντες του ΙΧ βγήκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα ο ένας από τους αγνώστους, να πέσει νεκρός και ο δεύτερος να διαφύγει. .



