Σε νέο γύρο κινητοποιήσεων αποφάσισαν να προβούν αυτή την εβδομάδα οι μαθητές, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Την Τρίτη, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και αποκλεισμοί κεντρικών και κατά τόπους δρόμων. Παράλληλα, οι μαθητές θα ενημερώσουν για τα αιτήματά τους την κοινή γνώμη και κυρίως τους γονείς και τους εργαζόμενους.
Την Τετάρτη, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός των δικαστηρίων της Ευελπίδων και στις 18:00 οι μαθητές θα συμμετάσχουν σε διαδήλωση στην Ομόνοια μαζί με το ΠΑΜΕ.
Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια: στα Προπύλαια στις 13:00 από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς και στην Ομόνοια στις 12:00 από φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.
Την Παρασκευή, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κρατικής και οικονομικής βίας έξω από τη Βουλή στις 15:00, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Απόφαση για κατάληψη ή αποχή από τα μαθήματα θα λάβει το 15μελές του κάθε σχολείου. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα υπό κατάληψη σχολεία είναι 100, οι μαθητές ωστόσο εκτιμούν ότι αυτά ανέρχονται σε 400 έως 600, ενώ περίπου 100 πανεπιστημιακές σχολές βρίσκονται επίσης υπό κατάληψη.
Παράλληλα, επτά πανεπιστημιακοί καθηγητές υπογράφουν ανοιχτή επιστολή-παρέμβαση, με την οποία εκφράζουν τη θέση τους για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών: καταδικάζουν τη βία και επιτίθενται κατά των κομμάτων.
Πηγή: cosmo.gr