Γερμανοί αστυνομικοί πυροβόλησαν λάθος άνθρωπο

Δημοσίευση: 23/02/2009 12:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
502 προβολές

Στην προσπάθειά τους να πιάσουν τον ληστή τράπεζας τον οποίο καταδίωκαν, δύο γερμανοί αστυνομικοί με πολιτικά άνοιξαν πυρ εναντίον αθώου, που εσφαλμένα νόμιζαν ότι ήταν ο κακοποιός, τραυματίζοντάς τον σοβαρά. Ο ληστής παραμένει ασύλληπτος.

Ο 37χρονος Βέλγος είπε, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, ότι σταμάτησε το αυτοκίνητό του στην άκρη του δρόμου, για να κάνει μια κλήση από το κινητό του τηλέφωνο, αλλά τρόμαξε όταν δυο ατημέλητα ντυμένοι άνδρες με ένα βρώμικο αυτοκίνητο σταμάτησαν δίπλα του, κραδαίνοντας υποπολυβόλα, και επιχείρησε να διαφύγει βάζοντας μπρος το αυτοκίνητο.

Οι δύο αστυνομικοί θεώρησαν ότι αυτός ήταν ο δράστης που καταδίωκαν και άνοιξαν πυρ εναντίον του. «Τρομοκρατήθηκε διότι νόμιζε ότι επρόκειτο να τον ληστέψουν» ανέφερε εισαγγελική πηγή. Η αστυνομία παραδέχθηκε ότι είναι αθώος.

Αν και τραυματισμένος, ο άνδρας κατάφερε να οδηγήσει ως το επόμενο χωριό και μπήκε τρεκλίζοντας σε ένα μπαρ, όπου κατέρρευσε. Αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της σφαίρας από τον ώμο του.

Πηγή: cosmo.gr