ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 11 Μαρτίου

Δημοσίευση: 06/03/2010 12:03
Συντάκτης: digitalcrete.gr
725 προβολές

Νέα 24ωρη γενική απεργία και συγκέντρωση στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως προκήρυξε η ΓΕΣΕΕ για την προσεχή Πέμπτη, στις 11 Μαρτίου, ενώ και η προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου απεργία της ΑΔΕΔΥ μεταφέρεται στις 11 Μαρτίου.

Οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων την Παρασκευή (5/3) αμαυρώθηκαν από επεισόδια, καθώς δέχτηκε επίθεση από αγνώστους ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, και ο Μανώλης Γλέζος από άνδρες των ΜΑΤ, μεταφερόμενοι αμφότεροι στο νοσοκομείο.

«Με το ξεκίνημα της ομιλίας του προέδρου της ΓΣΕΕ, οργανωμένες ομάδες, μεταξύ αυτών ορισμένοι που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), ξεπήδησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και επιτέθηκαν κατά του προέδρου και των άλλων στελεχών, χτυπώντας τους δολοφονικά και αδιακρίτως», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Επίθεση δέχτηκε και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος γρονθοκοπήθηκε από άγνωστο, ενώ νωρίτερα, προσερχόμενος σε βήμα που είχε στηθεί έξω από τη Βουλή, είχε δεχτεί επίθεση με νερό και γιαούρτια.

Οι επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τις μαζικές κινητοποιήσεις καταδικάστηκαν από σύσσωμη την πολιτική ηγεσία και τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών παρατάξεων, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι διαξιφισμοί στη Βουλή για την απόδοση των ευθυνών.