Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά Παλαιοκώστα και Ριτζάι

Δημοσίευση: 17/04/2009 12:04
Συντάκτης: digitalcrete.gr
535 προβολές

Η πειρατεία του ελικοπτέρου, η πτήση στις φυλακές Κορυδαλλού και η μεγάλη φυγή των κακοποιών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι ήταν έργο της 34χρονης ξανθιάς γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών που διαμένει στο Περιστέρι και διατηρούσε τα τελευταία χρόνια ερωτική σχέση με τον 32χρονο Αλβανό κακοποιό.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής μετά την ανεύρεση προ διημέρου στο Αλεποχώρι της διώροφης κατοικίας, στην οποία διέμεναν οι δύο δραπέτες ύστερα από τη μεγάλη φυγή τους στις 23 Φεβρουαρίου 2009 από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Από τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη της κατοικίας, από τα παραστατικά ενοικίασης, αλλά και από τη σύγκριση των αποτυπωμάτων προέκυψε ότι την κατοικία αυτή είχε ενοικιάσει προ διμήνου -δηλαδή, λίγες ημέρες πριν από την απόδραση από τον Κορυδαλλό- η 34χρονη φίλη τού Αλκέτ Ριτζάι Αναστασία Μ., που είχε εμφανισθεί με το ψεύτικο όνομα «Ελένη Φωτιάδη».

Η Σούλα, όπως τη γνώριζαν φίλοι του Ριτζάι, δικηγόροι αλλά και πολλοί αστυνομικοί, έδινε συχνά το «παρών» στο δικαστήριο στον Πειραιά, όπου εξελισσόταν από τις αρχές του 2009 η δίκη με κατηγορουμένους τον Αλκέτ Ριτζάι, τον Βασίλη Παλαιοκώστα αλλά και νονούς του Πειραιά.

Η δίκη αυτή αφορούσε την προηγούμενη απόδραση με ελικόπτερο των δύο κακοποιών τον Ιούνιο του 2006. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φαντασθεί τότε ότι η 34χρονη γυναίκα που δήλωνε «αρραβωνιαστικιά» του Αλκέτ Ριτζάι και παρακολουθούσε καρτερικά την εξέλιξη της δίκης οργάνωνε το ίδιο ακριβώς εγχείρημα.

Μάλιστα, τώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο η Σούλα να είναι η μυστηριώδης γυναίκα που είχε επιβιβασθεί στην Ιτέα και είχε συστηθεί στον πιλότο του ελικοπτέρου ως «Αλεξάντροβα».

Για τη γυναίκα αυτή πίστευαν αρχικά οι αστυνομικοί ότι «ήταν πιθανόν ρωσικής καταγωγής και μέλος πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης». Πάντως, η εμπλοκή της φίλης του Ριτζάι στην απόδραση με το ελικόπτερο επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έγινε από ανθρώπους του Βασίλη Παλαιοκώστα -όπως αναφερόταν κατά κόρον τότε- αλλά του Αλβανού κακοποιού.

Η 34χρονη τον τελευταίο μήνα είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στο Περιστέρι και την αναζητούσαν οι οικείοι της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η 34χρονη γυναίκα γνωρίστηκε με τον Αλκέτ Ριτζάι την περίοδο 2000-2003, όταν ο Ριτζάι είχε αναπτύξει εγκληματική δραστηριότητα με Έλληνες και Αλβανούς κακοποιούς. Η 34χρονη γυναίκα είχε απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. για μικροαδικήματα και μετά τη σύλληψη του Αλκέτ Ριτζάι το 2003 στη Φιλαδέλφεια για τον άγριο φόνο του 25χρονου Αθανασίου Κοροπιώτη στην Πάρνηθα ερχόταν συχνά σε επαφή μαζί του.

Τις σχέσεις του Ριτζάι μαζί της είχε πληροφορηθεί η ΕΛ.ΑΣ. Γι' αυτό όταν έγινε η πρώτη απόδρασή του μαζί με τον Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 6 Ιουνίου 2006, η Σούλα είχε θεωρηθεί μία από τις βασικές υπόπτους για την οργάνωση της απαγωγής.

Και τότε οι αστυνομικοί είχαν υπόνοιες ότι ήταν αυτή που μαζί με μια άλλη γυναίκα είχαν επιβιβασθεί σε ελικόπτερο στον Άγιο Κοσμά. Τελικά όμως αποδείχθηκε πολύ γρήγορα ότι οι γυναίκες που επέβαιναν στο ελικόπτερο ήσαν δύο αδελφές που είχαν προσωπική γνωριμία με έναν Έλληνα κακοποιό που ανήκε στην ομάδα «νονού της νύχτας». Όταν ο Ριτζάι συνελήφθη το φθινόπωρο του 2006 στη Βοιωτία, και πάλι η 34χρονη γυναίκα βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό του.

Πηγή: haniotika-nea.gr