Το κοινοβούλιο της Καλιφόρνια επιδίκασε το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τζέσι Ντάγκαρντ, η οποία ήταν μόλις 11 ετών όταν απήχθη από το σπίτι της και 29 ετών όταν απελευθερώθηκε από τον απαγωγέα και βιαστή της επί 18 χρόνια.
Ο Φίλιπ Γκαρίντο, ο άνδρας που απήγαγε και βίαζε επί χρόνια την Ντάγκαρντ, ήταν υπό δικαστική επίβλεψη (είχε καταδικαστεί για βιασμό τη δεκαετία του 1970) καθ' όλο το διάστημα που κρατούσε ομήρους τη νεαρή γυναίκα και τις δύο κόρες που απέκτησε.
Οι αρχές όμως δεν εντόπισαν ποτέ τη νεαρή και τα παιδιά της που κρατούνταν σε αυτοσχέδιες καλύβες, στο βάθος του κήπου του δράστη.
Η Τζέισι Ντάγκαρντ ήταν 11 ετών όταν απήχθη από το σπίτι της, στο Σάουθ Λέικ Τάχο, ένα μικρό χωριό στην Καλιφόρνια.
Από τον περασμένο Αύγουστο, οπότε και συνελήφθησαν ο Γκαρίντο και η σύζυγός του, η 30χρονη Ντάγκαρντ προσπαθεί να επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή. Έβγαλε δίπλωμα οδήγησης και συνεχίζει το σχολείο ελπίζοντας να μπει στο πανεπιστήμιο.



