Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν στο Ιράκ, σε Μοσούλη και Βαγδάτη, όταν, τη Δευτέρα (10/08), τουλάχιστο 4 βόμβες εξερράγησαν σκορπώντας το θάνατο και τον πανικό.
Σημειωτέον ότι οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ένα μόλις μήνα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τις ιρανικές πόλεις, παραδίδοντας τη σκυτάλη της φύλαξης των περιοχών αυτών στις ιρανικές δυνάμεις.
Στη Μοσούλη, οι εκρήξεις ήταν τόσο ισχυρές ώστε τουλάχιστο 30 από τα σπίτια της περιοχής καταστράφηκαν ολοσχερώς.
Σύμφωνα με το Associated Press, όλοι οι νεκροί ήταν πολίτες, καθώς τα οχήματα ήταν σταθμευμένα σε σοκάκι και όχι μπροστά από κάποιο Αστυνομικό Τμήμα.
Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας στη Βαγδάτη, τουλάχιστο 2 εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σε εργοτάξια, σε δύο διαφορετικά σημεία της ιρανικής πρωτεύουσας, στοχεύοντας όπως όλα δείχνουν τους εργάτες, που συγκεντρώνονται νωρίς το πρωί ψάχνοντας για δουλειά.
Από αυτές τις επιθέσεις, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, θεωρείται πως έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστο 16 άνθρωποι και περίπου 80 ακόμη τραυματίστηκαν.
Τέλος, περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 130 τραυματίστηκαν την Παρασκευή (07/08) από έκρηξη βομβών μέσα και έξω από τη Βαγδάτη, κατά τη διάρκεια της προσευχής τους.



