Δύο πανό που γράφουν στα ελληνικά και στα αγγλικά "Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε", κάνουν το γύρο του κόσμου. Τα πανό ανάρτησαν μέλη του ΠΑΜΕ που πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, από τις 6 το πρωί της Τρίτης (04/05), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Οι συγκεντρωθέντες παραμένουν στον Ιερό Βράχο και άγνωστο είναι εάν ο αρχαιολογικός χώρος θα λειτουργήσει σήμερα, καθώς ήδη στους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στο χώρο, δεν του επιτράπηκε η είσοδος.
Πάντως ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΚΕ Παναγιώτης Μενδρέκας, δήλωσε στον "ΣΚΑΙ", ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούν τη συμβολική καταληψη στην Ακρόπολη, δεν εμποδίζουν την είσοδο των τουριστών, αλλα ο χώρος παραμένει κλειστός λόγω της απεργίας των υπαλλήλων.



