Κίνα: 6 νεκροί και 300 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο

Δημοσίευση: 28/07/2010 11:07
Συντάκτης: digitalcrete.gr
135 προβολές

Σε έξι ανέρχονται οι νεκροί και σε 300 οι τραυματίες από έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο πλαστικών και χημικών προϊόντων στην ανατολική Κίνα, όπως μεταδόθηκε επίσημα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νανκίν, πρωτεύουσα της επαρχίας Τζιανγκσού, στις 10:00 (τοπική ώρα), όπως σημείωσε το Εθνικό Κινέζικο Ράδιο στην ιστοσελίδα του.

Από την έκρηξη που σημειώθηκε ισοπεδώθηκαν κτίρια σε ακτίνα 100 μέτρων, ενώ επλήγη και λεωφορείο, πολλοί επιβάτες του οποίου τραυματίστηκαν.

Οι τραυματίες που ξεπερνούν τους 300, εκ των οποίων 52 με σοβαρούς τραυματισμούς, έχουν μεταφερθεί σε τοπικά νοσοκομεία για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Οι πρώτες έρευνες, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου.

“Υπάρχουν δεκάδες τραυματίες στο νοσοκομείο μας. Δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι περισσότεροι έχουν υποστεί εγκαύματα”, ανέφερε γιατρός σε νοσοκομείο της πόλης Zhongda.