Ξεκινούν σήμερα (9/7) οι απολογίες των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίοου 2008, στα Εξάρχεια. Πρώτος πρόκειται να απολογηθεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας ο βασικός κατηγορούμενος, Επαμεινώνδας Κορκονέας.
Να σημειωθεί πως το δικαστήριο δεν έχει ακόμα ακούσει τη μαρτυρία του αυτόπτη μάρτυρα και φίλου του 15χρονου Αλέξανδρου, καθώς αρνήθηκε να καταθέσει.
Ο Επαμεινώνδας Κορκονέας προανακριτικά και ενώπιον του ανακριτή έχει υποστηρίξει πως ο θάνατος του παιδιού οφείλεται σε τραγικό ατύχημα.
Ειδικότερα, ανέφερε πως είχε πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό, επειδή με τον συνάδελφό του αντιμετώπισαν έκρυθμη κατάσταση από επιτιθέμενους νεαρούς και πως η σφαίρα εποστρακίστηκε και βρήκε το άτυχο παιδί στο στήθος.



