Μακελειό στο Βύρωνα

Δημοσίευση: 17/02/2010 10:02
Συντάκτης: digitalcrete.gr
493 προβολές

Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επιχείρηση της Αστυνομίας στο Βύρωνα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος, κατά την οποία σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών με αποτέλεσμα το θάνατο ενός πολίτη.

Ο κύριος Δικόπουλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι οι δύο κακοποιοί ήταν οι ίδιοι που αφόπλισαν τους αστυνομικούς στο Μαρούσι το βράδυ της Δευτέρας (15/2), υποστήριξε ότι αφού συνελήφθησαν η επιχείρηση στέφθηκε από επιτυχία.

Σε ό,τι αφορά στο μακελειό, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις υποθέσεις πολλών ένοπλων ληστειών σε τράπεζες τις οποίες είχαν διαπράξει τα μέλη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ και τις βαριοπούλες, είχαν φτάσει εδώ και δύο μέρες στην περιοχή μετά από πληροφορίες ότι οι κακοποιοί κρύβονταν εκεί. Μάλιστα, είχαν εντοπίσει το κρησφύγετό τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής και το παρακολουθούσαν.

Μετά την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών πίσω από την εφορία Αμαρουσίου τους οποίους δύο άνδρες αφόπλισαν και τους πήραν τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν βάσιμες υπόνοιες ότι επρόκειτο για τα ίδια άτομα που αναζητούσαν για τις ληστείες.

Το απόγευμα της Τρίτης (16/2) οι δύο κακοποιοί έφθασαν στο κρησφύγετό τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής με ένα κλεμμένο κόκκινο αυτοκίνητο, το οποίο είχαν χρησιμοποιήσει και για τη διαφυγή τους μετά από τουλάχιστον δύο ένοπλες ληστείες σε τράπεζες που είχαν διαπράξει τον τελευταίο καιρό.

Οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν, αλλά οι ύποπτοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με καταιγισμό πυρών για να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να γίνει μάχη στην περιοχή κατά την οποία τραυματίστηκε ο ένας από τους κακοποιούς και συνελήφθη. Ο δεύτερος κατέφυγε σε παρακείμενο αρτοποιείο πετώντας εναντίον των αστυνομικών συνολικά πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί καλύφθηκαν σε πυλωτή πολυκατοικίας ανταποδίδοντας τους πυροβολισμούς του κακοποιού. Την ώρα εκείνη εμφανίστηκε στην πυλωτή, όπως αναφέρθηκε από τους αστυνομικούς, ο 25χρονος υδραυλικός με αποτέλεσμα να δεχθεί μία σφαίρα και να τραυματισθεί θανάσιμα.

Λίγο αργότερα ο ύποπτος παραδόθηκε και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια.