Την ανιούσα θα πάρει και πάλι ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, σκαρφαλώνοντας έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να προσανατολίζεται προς τη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να απομακρύνει το ενδεχόμενο black out.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το Σάββατο (5/7) ως και τη Δευτέρα δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί μεταξύ 36 και 38 βαθμών Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι έντασης μεταξύ 3 και 6 μποφόρ.
Ο καύσωνας θα αρχίσει την Τρίτη (8/7), με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 41 βαθμούς, ενώ στους 42 θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την Τετάρτη (9/7). Στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Ανατολική Πελοπόννησο η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 38-40 βαθμών Κελσίου, ενώ στα νησιά μεταξύ 35-37 βαθμών.
Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα και από την Πέμπτη σε ολόκληρη τη χώρα.
Πηγή: cosmo.gr