Νεκροί βρέθηκαν οι Έλληνες ναυτικοί

Δημοσίευση: 26/12/2009 12:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
844 προβολές

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις Έλληνες ναυτικοί και οι δύο εκ των έξι Φιλιππινέζων, μέλη του πληρώματος του ελληνικού φορτηγού πλοίου Aegean Wind που αγνοούνταν μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ενώ το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Βενεζουέλας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ναυτικών
Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο Γιώργο Ξυπολιτάκο, 23 ετών, τον τρίτο μηχανικό Γιώργο Καλφαγιάννη, 52 ετών, και τον ηλεκτρολόγο Κωνσταντίνο Μουτσινά, 55 ετών.

Οι άλλοι έξι Έλληνες ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον ναύαρχο Carlos Maximo Aniasi, διοικητή του Ναυτικού της Βενεζουέλας, εντοπίστηκαν εννέα πτώματα σε διαφορετικά τμήματα του πλοίου μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο Aegean Wind στα ανοιχτά της νήσου La Blanquilla.
Δύο Φιλιππινέζοι υπέστησαν εγκαύματα τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια τους και τρεις Έλληνες έφεραν ελαφρύτερα εγκαύματα, όπως ανέφερε ο Rafael Lugo, διοικητής της ομάδας διάσωσης και πρώτων βοηθειών.

Στο κατάστρωμα εντοπίστηκαν 10 μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα, και με τη βοήθεια ελικοπτέρου μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο νησί Margarita, προσέθεσε.

Το 24μελές πλήρωμα του Aegean Wind, που εκτελούσε ταξίδι προς το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αποτελείτο από 9 Έλληνες και 14 Φιλιππινέζους ναυτικούς.