Σε μάχη με τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν για μία ακόμα ημέρα βρίσκονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Η φωτιά, βρίσκεται κοντά στο χωριό, αλλά δεν απειλούνται κατοικίες.
Φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Ελαιώνα Φωκίδας. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 2 αεροσκάφη.
Έως τη Δύση του ηλίου, σύμφωνα με το διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Αντιπύραρχο Ιωάννη Αρσενίου, θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε στο χωριό Μαυροκορδάτο, βόρεια του Δήμου Νικηφόρου στη Δράμα.
Bάσει των πρώτων στοιχείων έχουν καεί περί τα 400 στρέμματα πουρνάρια και επισημαίνοντας ότι δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκριση των πυροσβεστικών υπηρεσιών από τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής.
Στην περιοχή, που χαρακτηρίζεται δύσβατη, επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 16 οχήματα, δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ και δύο ελικόπτερα.
Το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Πέτα, στην Κερατέα Αττικής, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Ωστόσο, τα σπίτια δεν απειλούνται.
Στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα αεροσκάφος.
Η φωτιά που έκαιγε χαμηλή βλάστηση τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.
Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην περιοχή Αμπελώνας Φιλιατών στο νομό Θεσπρωτίας. Στην περιοχή έσπευσαν και επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και δύο αεροσκάφη.
Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Μαυροκορδάτου Δράμας. Επιτόπου επιχειρούν 16 οχήματα με 32 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα 16 ατόμων, ενώ από αέρος επιχειρούν δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πριν από λίγο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μέλισσα Ηλείας.
Επίσης, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση και ελαιόδεντρα στην περιοχή Δόβραινα της Θήβας.



