ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Σε δίκη για ανθρωποκτονία 2 παιδίατροι για το θάνατο 5χρονου

21/09/2010 131 digitalcrete.gr
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια θα δικαστούν δύο παιδίατροι, που θεωρούνται υπεύθυνες για τον θάνατο ενός 5χρονου αγοριού το 2007, το οποίο εισήχθη για οξεία σκωληκοειδίτιδα.

Το αγόρι είχε παρουσιάσει πυρετό και εμετούς και οι γονείς του είχαν καλέσει την οικογενειακή γιατρό τους, αναφέροντας τα συμπτώματα.

Σύμφωνα με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, η παιδίατρος είχε διαγνώσει εκ του τηλεφώνου ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα, ενώ είχε αποκλείσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο σκωληκοειδίτιδας.

Όταν το παιδί υποτροπίασε, οι γονείς του το μετέφεραν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, όπου οι εφημερεύοντες γιατροί το υπέβαλλαν σε εξετάσεις, οι οποίες δεν είχαν δείξει κάποια σοβαρή ασθένεια.

Το αγόρι πήρε εξιτήριο πέντε ώρες μετά, όμως λίγο αργότερα, κι ενώ βρισκόταν σπίτι του, έχασε τις αισθήσεις του από τον πολύ υψηλό πυρετό και εξέπνευσε στο ασθενοφόρο για το ΑΧΕΠΑ.

Τελικά, την περιτονίτιδα την διέγνωσε, δυστυχώς, ο ιατροδικαστής, κι έτσι η οικογενειακή γιατρός με β επιμελήτρια του Νοσοκομείου που έδωσε το εξιτήριο, αναμένεται να δικαστούν για ανθρωποκτονία.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.