Κορυφώνεται τη Μ. Παρασκευή (02/04) η έξοδος των εκδρομέων για τις γιορτές του Πάσχα, με αυξημένα μέτρα της Τροχαίας και απαγορεύσεις στην κυκλοφορία των φορτηγών με ωφέλιμο βάρος άνω του 1,5 τόνου.
Από το πρωί της Μ. Παρασκευής αυξημένη είναι η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος των διοδίων του Ζευγολατιού, όπου η Τροχαία ανοίγει ανά χρονικά διαστήματα τα διόδια, προκειμένου να διευκολύνει την κίνηση.
Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η έξοδος από το λιμάνι του Πειραιά και τη Μ. Παρασκευή, όπου η κίνηση μέχρι τη Μ. Τετάρτη, εμφανίστηκε μειωμένη έως και 15% φέτος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Ταλαιπωρία φαίνεται πως περιμένει και όσους κινηθούν στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών μετά την Κόρινθο, καθώς σε πολλά σημεία η κίνηση θα διεξάγεται μόνο σε μία λωρίδα λόγω των έργων.
Έξι είναι τα προβληματικά σημεία: 141-142 χλμ (μετά το Ξυλόκαστρο), 149-152 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Ακράτας), 158-164 χλμ (Ανισόπεδος Κόμβος Καλαβρύτων), 176-180 χλμ (γέφυρα Μεγανίτη), 187-192 χλμ, 193-197 χλμ (Σήραγγες Παναγοπούλας), και 202-205 χλμ (πριν το Ρίο).
Πολλά είναι τα σημεία, στα οποία πραγματοποιούνται έργα και στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης και κυρίως στην Υλίκη, σε δύο τμήματα της Εγνατίας Οδού, σε δύο τμήματα της Αθηνών-Ιωαννίνων, σε ένα τμήμα της Αντιρρίου-Ιωαννίνων και σε ένα σημείο της οδού Τρίπολης-Καλαμάτας.



