Σειρά κινητοποιήσεων του ΟΣΕ από την ερχόμενη εβδομάδα

Δημοσίευση: 16/09/2010 11:09
Συντάκτης: digitalcrete.gr
189 προβολές

Σειρά κινητοποιήσεων με τη μορφή στάσεων εργασίας, οι οποίες δεν θα είναι επαναλαμβανόμενες, αλλά ικανές να προκαλέσουν σύγχυση, και θα διαχέονται ανά κλάδο εργαζομένων, ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος του Δικαστηρίου, αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει την προσεχή Τετάρτη, 22 του μηνός, με 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τη σκυτάλη θα πάρουν την επομένη, Πέμπτη, 23 του μηνός με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί οι Μηχανοδηγοί και Σύλλογος Εργαζομένων Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου έχουν εξαγγελθεί τρεις 3ωρες στάσεις εργασίας 6 με 9 το πρωί, 2 με 5 το μεσημέρι και 9 με 12 το βράδυ στις οποίες θα συμμετάσχουν τα Σωματεία Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος, Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου, Σταθμαρχών, Προσωπικού Ελιγμών και Προσωπικού Κίνησης Αυτοκινήτων.

Ανάλογες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες έχουν εξαγγελθεί για την Τρίτη, 28 του μηνός και θα συμμετάσχουν άλλα σωματεία εργαζομένων και ο παρών κύκλος των κινητοποιήσεων ολοκληρώνεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με επίσης 5ωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Στην ουσία, σύμφωνα με το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η ΠΟΣ σε διάστημα μιας εβδομάδας, τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα-με μικρές αναλαμπές- για πέντε μέρες.