ΣΕΠ: Έρχονται ελλείψεις σε δημόσια νοσοκομεία από τις 11/10

Δημοσίευση: 07/10/2010 10:10
Συντάκτης: digitalcrete.gr
134 προβολές

Σε ανακοίνωση τους, την Τετάρτη 06/10, τα μέλη του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας (ΣΕΠ), προειδοποίησαν πως τα προβλήματα με τις ελλείψεις υλικού στα δημόσια νοσοκομεία θα οξυνθούν από τις 11/10.

Προχωρούν δε, σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα, από τα οποία δεν πληρώνονται.

Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι μετά από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ χαρακτήρισαν το εμπάργκο ως μονόδρομο.

Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις υλικού που καταγράφονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους, προκειμένου να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

Ο ΣΕΠ επισημαίνει ακόμη, ότι από την αρχή του έτους, τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει προς τους προμηθευτές μόνο το 4,6% των υλικών, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.