Στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία ερευνά την υπόθεση του Βατοπεδίου, αναμένεται να φτάσει τη Δευτέρα (17/11) το επίμαχο βίντεο, που εμφανίζεται τον σύντροφο της μάρτυρος Τάνιας Σωτηροπούλου – η οποία επιχείρησε να ενοχοποιήσει τον πρωθυπουργό μέσω του νομάρχη Θεσσαλονίκης - να εμπλέκεται στη διαμάχη για τα οικόπεδα της Νέας Ραιδεστού.
Η κυρία Σωτηροπούλου, η οποία έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατοίκων της Ραιδεστού που διεκδικούσαν οικόπεδα της περιοχής τα οποία παραχωρήθηκαν τελικά στη Μονή Βατοπαιδίου, κατέθεσε την Κυριακή (16/11) επί τρεις ώρες ως μάρτυρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διατάχθηκε μετά την προβολή του οπτικού υλικού.
Εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με το περιεχόμενο της κατάθεσής της και αποχώρησε.
Το επίμαχο βίντεο εμφανίζει τον δικηγόρο Μιχάλη Κουκουβίνο να ζητά χρήματα προκειμένου να αποσύρει την αγωγή των κατοίκων της Ραιδεστού για την υπόθεση της ανταλλαγής οικοπέδων με τη μονή Βατοπαιδίου. Ο ίδιος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega, αρνήθηκε τα πάντα και υποστήριξε ότι έκανε την διαπραγμάτευση προκειμένου να κερδίσει χρόνο και ότι απειλούνταν η ζωή του μετά το δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε η σύντροφός του. Η κυρία Σωτηροπούλου, από την πλευρά της, δήλωσε άγνοια.
Η πρώτη αντίδραση μετά την προβολή του βίντεο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, διατυπώθηκε από το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο οποίος είπε ότι το οπτικό υλικό αποδεικνύει την αναξιοπιστία της κυρίας Σωτηροπούλου. Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, έχει στη διάθεσή του ηχητικό ντοκουμέντο που αποδεικνύει ότι η κα Σωτηροπούλου δεν λέει την αλήθεια, και θα το παραδώσει στον εισαγγελέα και την Εξεταστική.
Το Σάββατο (15/11), όταν η κυρία Σωτηροπούλου έδινε συνέντευξη στο Mega, παρενέβη ο κ. Ψωμιάδης και της ζήτησε να ανακαλέσει τη φράση περί εμπλοκής του πρωθυπουργού στην υπόθεση. Όταν η δικηγόρος αρνήθηκε, ο νομάρχης ανέφερε ότι «θα καεί νομικά και κοινωνικά» αν επιμείνει.
Ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης έκανε λόγο για «κορυφαίες, δήθεν, μαρτυρίες που ανατρέπονται» και «αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε ένα σκοτεινό και βρώμικο παρασκήνιο».
Πηγή: cosmo.gr