Στόχος το γραφείο του Αλέξη Κούγια

Δημοσίευση: 14/12/2008 04:12
Συντάκτης: digitalcrete.gr
597 προβολές

Στο στόχαστρο ομάδας αγνώστων βρέθηκε η παλιά έδρα των γραφείων του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στη συμβολή της Σταδίου με την Πεσματζόγλου, προκαλώντας υλικές ζημιές στην είσοδο του κτηρίου και στα γραφεία.

Την ώρα που το φοιτητικό συλλαλητήριο (12/12) περνούσε μπροστά από το κτήριο που στεγαζόταν μέχρι τον περασμένο Μάρτιο τα γραφεία του δικηγόρου, μια μικρή ομάδα κινήθηκε στον 8ο όροφο, και εισέβαλλε στα γραφεία. Εκείνη την ώρα στο χώρο, υπήρχαν τρία άτομα συνεργάτες του δικηγόρου, προκειμένου να κανονιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες για την μεταφορά και αντικειμένων που έχουν παραμείνει στο γραφείο στη νέα διεύθυνσης. Οι νεαροί απομάκρυναν τους εργαζόμενους με τη βία από το χώρο, και προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές.

Οι καταστηματάρχες εξοργισμένοι που για δεύτερη φορά από τις επιθέσεις της Δευτέρας (08/12) και πριν ολοκληρώσουν τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στα μαγαζιά τους, είδαν τους νεαρούς να εισβάλλουν στη στοά και να καταστρέφουν, ενώ ζήτησαν από το θυρωρό, να απομακρύνει την επιγραφή με το όνομα του δικηγόρου από την είσοδο. Ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος βρισκόταν στα Τρίκαλα, και πληροφορήθηκε την επίθεση, προσχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Λυπάμαι πολύ γι αυτό που έγινε. Δεν καταστρέφουν μόνο το γραφείο μου αλλά και τη Δημοκρατία. Θα συνεχίζω να είμαι ο ίδιος δικηγόρος, να υπερασπίζομαι δίκαιους και φτωχούς ανθρώπους, γιατί η Δικαιοσύνη είναι το τελευταίο καταφύγιο των φτωχών και των αδυνάτων. Εγώ θα πεθάνω στα δικαστήρια. Ελπίζω από φυσικό θάνατο».

Λίγη ώρα αργότερα το γραφείο του δικηγόρου στη Αθήνα, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει λόγο για «απαράδεκτη και εμπαθή στοχοποίηση του, από σημαντικό μέρος των ΜΜΕ αλλά κυρίων από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, με την απαράδεκτη όπως τη χαρακτηρίζει κλήση του σε απολογία ύστερα από τις δηλώσεις του έξω από το κτήριο της πρώην σχολής Ευελπίδων, γιατί όπως αναφέρει έκανε το καθήκον του έναντι των εντολέων του και του κοινωνικού συνόλου.

Στην ίδια ανακοίνωση κάνει λόγο για το τεκμήριο της αθωότητας και το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης, ενώ κατέστησε σαφές ότι δεν έχει πρόθεση να παραιτηθεί από συνήγορος των δύο αστυνομικών. Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αλήτες με κουκούλες» ενώ προτίθεται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για «όσα έχει υποστεί μέχρι σήμερα, από τη στιγμή που ανέλαβε αυτή την υπόθεση».

Πηγή: cosmo.gr