ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΕΧΝΕΣ · ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ · ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΧΑΝΙΑ, ΡΕΘΥΜΝΟ, ΛΑΣΙΘΙ BLOGS · ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ · ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Σήμερα Αύριο Μεθαύριο

Συνολικά 126 μετανάστες εντόπισαν λιμενικό και Frontex

15/06/2009 466 digitalcrete.gr

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί εντοπιστήκαν:

- Ανοιχτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο 32 άτομα από τα οποία 28 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

- Στη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Πετεινός ανοικτά του Μολύβου στη βορειοδυτική Λέσβο δυο πλαστικές βάρκες με κουπιά στα οποίαν επέβαιναν 60 άτομα από τα οποία 45 άνδρες, επτά γυναίκες και οκτώ παιδιά.

Όλοι τους περισυλλέγησαν από την κορβέτα του Γαλλικού πολεμικού Ναυτικού Zepellin που επιχειρεί στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Όπως δήλωσαν σε μηχανοκίνητο σκάφος που έπλεε παράλληλα επέβαινε Τούρκος διακινητής ο οποίος έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει της σύλληψης. Πλωτό του Λιμενικού Σώματος ερεύνησε την περιοχή χωρίς να τον εντοπίσει.

- Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μηχανοκίνητο σκάφος με άλλους 34 παράνομους μετανάστες, 24 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξη παιδιά. Μαζί τους συνελήφθηκαν και δυο Τούρκοι μεταφορείς 29 και 28 χρονών.

Στο σύνολο τους οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο διαμονής παράνομων μεταναστών στην Παγανή, αφού προηγουμένως υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Μείνε ενημερωμένος

Εβδομαδιαία ενημέρωση για εκδηλώσεις, νέα και πολιτιστικά δρώμενα της Κρήτης.